Toepassing van titaniumlegering op Marien gebied

May 11, 2023
Laatste bedrijfsnieuws over Toepassing van titaniumlegering op Marien gebied

Toepassing van titaniumlegering op Marien gebied

De corrosieweerstand van het materiaal van de titaniumlegering wordt wijd gebruikt in schepen, niet alleen in groot materiaal zoals schip productie en cabine faciliteiten, maar ook in andere delen en componenten, zoals elektronische informatiesysteem, machtssysteem, hulpsysteem, schil structurele delen, aandrijvingssysteem, materialen van de het titaniumlegering van enz. worden de Buitenlandse hoofdzakelijk etc. gebruikt in schipstructuur, aandrijvingsmateriaal, akoestisch materiaal.

laatste bedrijfsnieuws over Toepassing van titaniumlegering op Marien gebied  0

No.1 Drukhuisvesting
Op het gebied van schepen, is de belangrijkste toepassing van de drukschil van de titaniumlegering diepe onderzeeër en onderzeeër. De titaniumlegering heeft de kenmerken van hoge specifieke sterkte, goed corrosieweerstand en niet-magnetisme, die tot het een materiaal van uitstekende kwaliteit voor de vervaardiging van diepzeeshell van de materiaaldruk maken.

Rusland is het eerste land om de drukschil van de titaniumlegering op kernonderzeeërs te gebruiken, en is ook de wereldleider in technologie. Beginnend in de jaren '60, bouwde Rusland (vroeger de Sovjetunie) een reeks titaniumonderzeeërs. Het begon met de de kruisraket kernonderzeeër van de 661 titaniumlegering. Later, werden zeven Alpha- de legeringsonderzeeërs van het klassentitanium, één MAC-klassenonderzeeër, en vier Siërra klassenonderzeeërs gebouwd. Deze kernonderzeeërs zijn aanvalstype, waarvan het „Alpha-“ gebruik van de legeringsonderzeeërs van het klassentitanium tot 3000 ton van titanium legeert. Is de tyfoon-Klasse kerndieonderzeeër door Rusland wordt gemaakt de grootste onderzeeër van de wereld in termen van volume en tonnage, en het gebruikt 9000 ton van titanium. Momenteel, gebruikt de recentste generatie van van de de Noordenwindklasse van Rusland de kernonderzeeërs ook de drukschil van de titaniumlegering.

No.2 de eenheid van de Machtsaandrijving

wegens de invloed van zeewater en oceaanklimaat, de materialen van de schippropeller vereis de de hoge sterkte van de corrosiemoeheid en weerstand van de cavitatiecorrosie. Vergeleken met koperlegering en staal, heeft de titaniumlegering voordelen in de sterkte van de corrosiemoeheid en cavitatieweerstand. Bovendien wegens zijn lage dichtheid, de titaniumpropellers een kleine massa hebben in vergelijking met andere algemeen gebruikte materialen wanneer het maken van propellers van dezelfde grootte. Dientengevolge, worden de schepen met titaniumpropellers efficiënter gedreven.

Ross, Groot-Brittannië en anderen hebben geprobeerd om titaniumpropellers op schepen sinds de jaren '60 te gebruiken. Rusland, bijvoorbeeld, gebruikt titaniumpropellers in zijn alpha--Klassen en mi-Klasse kernonderzeeërs. De Verenigde Staten hebben ook titaniumpropellers op verscheidene schepen gebruikt.

No.3 Akoestisch apparaat
De titaniumlegeringen kunnen ook voor akoestische apparaten op schepen, zoals sonarkappen, onderwater akoestische energieruilmiddelen, microfoons, telefoondelen worden gebruikt, enz.-is de Sonar het meest efficiënte materiaal voor onderwaterdoelopsporing. Roestvrije staal en het vezel versterkte die glasstaal, met de materialen van de titaniumlegering wordt het vergeleken, hebben vrij zwakke correcte transmissie en crashworthiness. Rusland heeft de sonardeflector van de titaniumlegering op de kernonderzeeër van „Kursk“, het vliegdekschip, van „Kyiv“ van „Minsk“ vliegdekschip, enz. toegepast, en het daadwerkelijke effect van de sonaropsporing is goed.